خواص آویشن

بسم الله الرحمن الرحیم

آویشن

🌿آویشن گیاهی است علفی، از خانواده نعناع، دارای ریشه مستقیم،کم و بیش چوبی و با انشعابات فراوانی میباشد.
شاخه های زیاد و چوبی که به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر می رسد.ساقه های آویشن، چهار گوش، قهوه ای متمایل به سبز تا متمایل به ارغوانی،و پوشیده از کرک است.
برگها کوچک، باریک و کشیده به رنگ سبز متمایل به خاکستری و پوشیده از کرک با کناره های برگشته،به صورت متقابل،بر روی ساقه قرار دارد.
این برگها بوی بسیار نافذی دارند. و دارای دم برگهای کوچکی میباشند.گلها کوچک و سفیدی رنگ یا سفید،به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار دارند.و در اواخر خرداد و اوایل تیر ظاهر میشوند.

🌿این گیاه به فارسی «آویشن»و در کتب طب سنتی فارسی با نام «حاشا»،«اوشن» و «صعتر الحمیر»نام برده شده است.

🌿در مناطق مختلف ایران گونه های مختلف با اسامی محلی متفاوتی شناخته می شود از جمله؛
در همدان آن را «آزربه»در اطراف تهران«آویشن یا آویشم»ودر طالقان«زروه» در آذربایجان و مناطق ترکی زبان «ککلیک اوتی»یا «کاکله اوتی» و در سایر مناطق «صعتر»،«اوشن»،«اشمه کوهی»و،«سی سنبر»و «سوسنبر »نامیده می شود.مصلح آن سرکه و آورده شده تخم آن قوی تر از برگ عمل میکند.

🌿طبیعت:
طبیعت آویشن، گرم و خشک در درجه دوم است.

🌿قسمتهای مورد استفاده گیاه آویشن:

قسمت هوایی و خارج از خاک : به عنوان یک خلط آور و ضد عفونی کننده،استفاده می شود.و در در مان انواع مشکلات گوارشی و اسهال و مواردی که به آن اشاره خواهد شد،کاربرد دارد.

گل آویشن :
گل آن مسهل سودا و بلغم،اما ضعیفتر از افتیمون و قویتر از حاشا میباشد.
چون دو مثقال از آنرا با سرکه و نمک بیاشامند،اسهال سودا و بلغم نماید و ادرار بول و حیض کند.و عصاره گل تازه ان محلل ورم دو طرف زبان و دهان است.

تخم آویشن : تخم آن در جمیع افعال ،قویتر از برگ و مفتح سرد و رافع یرقان و مهیج باه میباشد.

روغن آویشن :فوق العاده ضد میکروب بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
همچنین برای مشکلات تنفسی و گوارشی کاربرد دارد.روغن این گیاه به تنهایی برای جمیع امراض مانند: فلج، لقوه ،رعشه،استرخا و اوجاج ظهر و مفاصل خصوصا قلنج و امراض نواحی معده،بهتر از روغنها دیگر است.

🌿آویشن از دیدگاه طب سنتی؛

🔹ضد نفخ و اشتهاآور است.
🔹پاک‌کننده ریه، معده، جگر و روده‌ها از رطوبات است.
خوردن آویشن با آب انجیر، جهت درمان برخی از انواع سرفه و تنگی نفس مفید است.
🔹خوردن آویشن با انجیر خشک، سبب خوشرنگ شدن پوست صورت می‌گردد.
🔹مصرف آویشن با پنیر تازه ،جهت چاق کردن بدن موثر است.
🔹خوردن آویشن با غذاهای غلیظ که هضم سنگینی دارند، سبب بهبود هضم می‌شود.
🔹رایحه بخور آویشن باعث فرار حشرات موذی می‌گردد.
قدما گیاه آویشن را میسوزاندند و معتقد بودند که دود آن باعث دور شدن عقربها میشود.و از این گیاه به عنوان ضد سم،برای درمان نیش زدگی مار استفاده میکردند.
🔹آویشن به صورت دم‌کرده، جهت برطرف نمودن برخی از انواع ناراحتی‌های معده استفاده می‌شود.
🔹مصرف آویشن به صورت بخور، در سرماخوردگی سبب بهبود علایم می‌گردد.
🔹آویشن خلط‌آور و آنتی‌اسپاسم برونشیال است.
🔹آویشن خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد.
🔹از نظر خواص گرم کننده قوی و مدر بول و حیض ،عرق و شیر می باشد.
🔹خارج شدن جنین و مشیمه را تسهیل می کند
🔹 باز کننده گرفتگی روده ها و پاک کننده سینه می باشد.برای تنگی نفس و تقویت معده ،کبد ،طحال و کلیه و همچنین برای تحلیل اماس و خون منجمد شده دراثر سموم نباتی و حیوانی مفید است .
🔹برای بند اوردن خون از سینه و کشتن و خارج کردن انگل های معده به خصوص انگلی به نام آنکیلوستوما که نوعی نماتود می باشد،بسیار موثر است برای دفع انگل فوق الذکر توصیه می شود که روز قبل یک مسهل گیاهی موثر با تطبیق با نوع مزاج بیمار داده شود و شب با یک شام ساده ۲الی ۴ گرد حاشا می خورند و صبح نیز یک مسهل آویشن نتیجه بسیار خوبی می دهد.

🔹خوردن ۱۰ گرم حاشا مخلوط با عسل و آبگرم برای بیماری فلج ،اقوه ،فراموشی ،صرع،تقویت قوه باه مفید است .
🔹خوردن تازه ان به صورت سبزی با غذا بسیار مفید است و برای تقویت دید چشم نافع است.

🔹آشامیدن دم کرده ان با عسل ناراحتی در تنفس را رفع می کند و خروج ادرار ،حیض،جنین و مشیمه را تسهیل می نماید .
🔹خوردن انگشت پیچ یا لعوق آن با عسل برای خارج کردن بلغم و مواد زائدی که در سینه جمع شده است و تسکین تنگی نفس و سرفه بسیار نافع است.

🔹ضماد ان با سربرای تحلیل و ورمهای تازه و تحلیل خون بسته و منجمد در اعضا مفید است و اگر با شراب مخلوط و خورده شود ،برای سیاتیک نافع است .
اگر مقدار ی از حاشا را با ده برابر وزن آب انگور مخلوط نموده و بپزند که ثلث باقی بماند در مورد جمیع خواص از جرم خشک آن بهتر است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *